(846)360411



info@dpjc.lt

2024-04-29

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Tarptautiniai mokymai APPETISER Training Course Bulgarijoje

 

2023 m. birželio 5-9 dienomis atstovavau DPJC tarptautiniuose mokymuose APPETISER Training Course, kurie vyko Bulgarijos sostinėje Sofijoje. Intensyvūs savaitės kursai, skirti motyvuoti jaunimo organizacijas ir su jaunimu dirbančiuosius išplėsti savo veiklos sritį ir veikti tarptautiniu lygmeniu.

Šių mokymu metu susitiko dalyviai net iš 9 šalių!  Kiekvienas galėjo pasidalinti savo patirtimi, įgyti naujų žinių ir suprasti tarptautinio bendradarbiavimo privalumus. Dirbdami tarptautinėje komandoje, kursų dalyviai patys pajautė, kaip vyksta tarpkultūrinis mokymasis, o įvairių neformalių metodų pagalba pagilino supratimą apie neformalų ugdymą ir jo reikšmę.

Kursų metu pagrindinės temos buvo:
- Erasmus+jaunimo programos: jaunimo mainai, jaunimo įsitraukimas, jaunimo darbuotojų mobilumas.
- Europos solidarumo korpusas (angl. ESC) su savanorystės temos gilesniu nagrinėjimu.

Labai ačiū Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) už puikiai suorganizuotą renginį bei šiltą priėmimą ir Jaunimo reikalų agentūrai už galimybę turėti šią patirtį.

Tai smagiai ir produktyviai praleista savaitė. Sutikau įdomių žmonių, sužinojau apie ES įrankius tarptautiniam darbui su jaunimu. Labai tikiuosi, kad DPJC drąsiau žengs į tarptautinius projektus, nes iki šiol domėjomės, bet likome pasyvūs. Sutikti kursų dalyviai tapo bičiuliais, kurie tampa pagrindu išplėsti tarptautinį partnerysčių ratą. Gaila, per mažai laiko buvo gerai pažinti Sofiją, bet įgyta patirtis kursuose atvers galimybių sudalyvauti dar ne vienuose tarptautiniuose projektuose, aplankant daugybę šalių ir miestų.

Labai rekomenduoju draugams ir partneriams domėtis siūlomais mokymais, sekti Jaunimo reikalų tarnybos informaciją, portalą www.salto-youth.net, kuriame gausu įvairių pasiūlymų. Tarptautinė patirtis suteikia daugiau galimybių jaunimui tobulėti ir prisidėti prie savo aplinkos, Europos ir pasaulio gerinimo.

BBBS programos koordinatorė-savanorė Reda