(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-28

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Pažintinė konferencija "Savanoriai savanoriams"

2015 m. spalio 8 dieną Klaipėdos Etnokultūros centro salėje vyko LPF Dvasinės pagalbos jaunimui centro (toliau - DPJC) organizuota pažintinė konferencija "Savanoriai savanoriams". Jos metu įvairių organizacijų atstovai pristatinėjo savo organizacijų veiklą, dalijosi patirtimi ir savanorystės įspūdžiais.

Pirmoji savo organizaciją, Šv. Pranciškaus onkologinį centrą, pristatė direktorė Aldona Kerpytė. Organizacijos direktorė pasidalino savo patirtimi dirbant su onkologiniais ligoniais, darbu su savanoriais ir žiūrovams parodė pristatomąjį vaizdo klipą apie onkologinius ligonius „Padovanok svajonei sparnus“. Monika Žąsytienė, Šilutės krašto muziejaus Švėkšnos filialo muziejininkė, susirinkusiems konferencijoje pristatė pranešimą tema „Nuo ko prasideda savanorystė“, pasidalino žiniomis apie tai kas yra savanoris ir savanorystė, kur ir kokiose srityse galima savanoriauti. Apie unikalią galimybę savanoriauti Lietuvos Jūrų muziejuje, savanorių veiklas ir projektus papasakojo Joana Čėsnaitė. Paskutinį pirmosios konferencijos dalies pristatymą "Gyvūnai - mano pašaukimas" pristatė VŠĮ "Linksmosios pėdutės" gyvūnėlių prieglaudos savanorės Skaistė Svidraitė ir Simona Šakinytė su keturkoju savanoriu šuniu vardu Otelas. Savanorės papasakojo apie savo pašaukimą dirbti su gyvūnais, apie sunkumus, iššūkius ir patirtį dirbant gyvūnėliu prieglaudoje.

Po saldžios kavos ir arbatos pertraukėlės antrosios konferencijos dalį pradėjo Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos mokinės Gabrielė Kubiliūtė ir Lukrecija Šlevaitė su mokytoja Veronika Lileikiene. Mokyklos atstovės pasidalino surinktomis žiniomis ir pateikė statistiką apie tai ką mokyklos mokiniai yra girdėję ar žino apie savanorystę. Antrasis pranešimas apie tai kas yra ekologinis klubas „Žalioji žemė“, kokias veiklas vykdo ir ką jau yra nuveikę, papasakojo klubo prezidentas Michailas Denisenko. Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos veiklą pristatė savanorė Lina Fabijonavičiūtė. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės Carito veiklą smagiai pristatė savanorės Iveta Piktužytė ir Vaida Butautaitė bei pasidalino savo patirtimi savanoriaujant Carite. Galiausiai savo įspūdžiais, patirtimi ir nuotykiais apie „Big Brother Big Sister“ programą papasakojo draugų poros Audrius Skurauskas su Tautrimu Strazdauskiu bei Mindaugas Blagnys su Martynu Viršila.

Konferencijos pabaigoje padėkos žodį visiems dalyviams bei Klaipėdos Etnokultūros centro darbuotojams tarė DPJC vadovė Danguolė Misiukonienė.

Savanoris Lukas