(846)360411



info@dpjc.lt

2024-04-16

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Keliavome, kad Tiesa padarytų mus laisvus

Praėjo nemažai laiko, bet mes vis dar gyvename kelionės prisiminimais ir norime pasidalinti su jumis. 2017 m. birželio 19-23 d. vyko žygis dviračiais Klaipėda – Vilnius į Lietuvos jaunimo dienas „Tiesa padarys Jus laisvus“.  Žygyje dalyvavo jaunimas iš DPJC, LPF „Dienvidis“, ekologinio klubo „Žalioji žemė“, Klaipėdos turizmo mokyklos, „Vėtrungės“ gimnazijos. Jauniausiam žygio dalyviui vos 14 metų! Per penkias dienas įveikta 400 km. 

Žygio metu buvo aplankytos: Vainuto ir Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos, Jurbarko Švč. Trejybės,
Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono krikštytojo bei Vilniaus Šv. Petro ir Povilo parapijų centrai.
Dalyviai susitiko su Bagotosios k. (Kazlų Rūdos sav.) medžiotojų būrelio nariais, Vilniaus „Caritas“ narėmis.

Apie kiekvieno miestelio istoriją ir svarbius faktus pasakojo komandos jaunieji gidai.  Įsimintinas penktadienio vakaras – vakarienė kartu su DPJC steigėju, prelatu Edmundu Putrimu ir Pietų Amerikos lietuviais.

Birželio 24-25 d. žygio dalyviai įsiliejo į Lietuvos jaunimo dienų renginius: dalyvavo renginio atidaryme, teminiuose užsiėmimuose, jaunimo fiestoje prie Baltojo tilto, gailestingumo vakare.
Net 7000 LJD dalyvių susirinki į šį renginį. Renginį vainikavo eisena ir istorinis įvykis- pal. Teofiliaus Matuliono beatifikacija.

Tariame nuoširdų AČIŪ:
Klaipėdos m. savivaldybei už paramą;
Vilniaus Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijai už svetingumą ir pastogę, už be galo skanias vaišes, kurios po ilgos kelionės suteikė naujų jėgų!
Visiems, kurie bet kokia pagalba, parama prisidėjo prie mūsų kelionės. Džiaugiamės, kad buvote su mumis mintimis ir sekėte naujienas.
Ir žinoma, AČIŪ visiems dalyviams, kurie buvo kantrūs, ištvermingi ir draugiški visos kelionės metu. Dėka Jūsų, ši kelionė tavo tokia “turtinga” ir įsimintina. Iki susitikimo!