(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-29

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Big Brothers Big Sisters: naujų savanorių atrankos ir komandos formavimas

Labdaros ir paramos fondas Dvasinės pagalbos jaunimui centras (toliau – DPJC) 2015 m. švęs savo 20 - ies metų veiklos sukaktį. DPJC šiuo metu veikia 5 programos, kuriose dirba aktyvūs savanoriai. Viena iš programų - „Big Brothers Big Sisters“ (toliau – BBBS). Programa gauna finansavimą savo veiklai iš keleto šaltinių. Vienas iš jų yra Klaipėdos m. savivaldybė, kuri kasmet skelbia konkursą jaunimo iniciatyvoms paremti.


2014 m. DPJC dalyvavo jame su projektu „Big Brothers Big Sisters: naujų savanorių atrankos ir komandos formavimas“. Projekto metu buvo organizuojami susitikimai su vyresniųjų klasių moksleiviais ir studentais šviečiant juos apie tai, kas yra savanorystė ir ieškant naujų savanorių – mentorių vaikams. Atrinkti savanoriai buvo kviečiami dalyvauti savanorių parengiamuosiuose kursuose, kuriuose buvo ruošiami tapti Didžiaisiais Draugais 7-14 m. amžiaus vaikams. Savanorių parengiamųjų kursų metu būsimi savanoriai mokėsi išklausyti vaikus, juos padrąsinti, išgyvenant įvairius sunkumus – vienišumą, netektis ir kt. Projekto metu taip pat vyko savanorių - lyderių komandos formavimo seminaras, užsiėmimai su vaikais ir kitos veiklos.


Programa BBBS yra tęstinė, todėl kasmet du kartus per metus vyksta naujų savanorių atrankos ir parengiamieji kursai. Su paruoštais savanoriais vaikai draugauja ištisus metus, susitikdami 1 k. per savaitę po dvi valandas. Savanoriai kalbasi su vaikais aktualiomis temomis, padrąsina, moko būti draugiškais, rūpintis savimi ir kitais. Šiuo metu vėl renkame naują savanorių grupę, kuri mokymus pradės kovo mėnesį. Visus besidominčius programa BBBS kviečiame atvykti į informacinių dienų susitikimus, kurių metu bus galima užduoti Jums svarbius klausimus apie savanorystę ir užsiregistruoti į atrankas. Informaciniai susitikimai vyks DPJC, Darželio g. 11, 2015 m. sausio 28 d. ir 29 d. 18 val. Kviečiame tapti savanoriais ir padovanoti vaikams savo draugystę.