(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-28

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

PATYRIMINĖ KELIONĖ BAVARIJON

Tai turtingiausia Vokietijos žemė, kuria pasidžiaugė ir Klaipėdos vaikų dienos centrų darbuotojai. Šių metų spalio 17- 23 d. Miunchene ir jo apylinkėse  aplankyta nemažai įvairios paskirties socialinių centrų. Tai Jaunimo namai, kuriuose gyvena jaunuoliai dėl įvairių priežasčių palikę biologines šeimas. Gautinge įsikūrę mergaičių uždari socializacijos namai, ten paauglės gyvena ir mokosi, o atsiduria dėl elgesio problemų ir daugelio kitokių sutrikimų.

Įdomu stebėti ir lyginti su Lietuvoje veikiančiais panašių pavadinimų Šeimos ir Vaikų dienos centrais. Sieja tik pavadinimai, o darbo specifika visai kitokia. Vyrauja privati žmonių iniciatyva reikalingam centrui įkurti. Vaikų teisių apsaugos centre susipažinta, kaip teikiama pagalba šeimoms.

Visoms keliauninkėms užteko laiko apžiūrėti Miuncheno įdomybes, pasižvalgyti iš šv. Petro bažnyčios bokšto, ragauti bavariškos virtuvės valgius ir etc.

Kelionė vyko projekto Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos LT05 „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ lėšomis.

Danguolė Misiukonienė