(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-28

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Gniūžtukai Gedminų progimnazijoje

2015 m. kovo 6-8 d. vyko prevencinė ,,Sniego Gniūžtės'' (toliau SG) stovykla Gedminų progimnazijoje. Į stovyklą atvyko 102 dalyviai, 22 vadovai ir 4 personalo asmenys.

Stovyklos registacija prasidėjo penktadienį 17 val., o baigėsi sekmadienį apie 15 val. Taigi, mokykloje praleidome 3 nepilnas dienas - 46 valandas.

Į stovyklą pravesti prevencinio seminaro apie žalingus įpročius atvyko Klaipėdos miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos narys, Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos narys Artūras Šiukšta. Taip pat pasikvietėme Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro Prevencijos poskyrio vyr. specialistę Aureliją Studencovą, kuri mums pravedė seminarus apie nepilnamečių ir pilnamecių atsakomybes, rūkymą ir alkoholio vartojimą viešose vietose ir galimas baudas bei įspėjimus dėl atitinkamų nusižengimų.

Stovykloje, kaip visada tikrai nenuobodžiavome. Penktadienio vakarą turėjome puikius vakarinius grupelių pasirodymus fobijų tematika. Šestadienį vyko mini olimpiada, per kurią visi parodė savo fizines galimybes, ištvermę ir jėgą. Taip pat jau minėti mini seminarai per kuriuos leidome pasireikšti ir intelektualiems dalyviams. Kaip ir kaskart veiklų daugybė, poilsio beveik nėra, bet kiekvienas asmuo - ramus, judrus, protingas, sportiškas tikrai galėjo sužibėti ir parodyti savo stipriąją asmenybės pusę. Dalyviai stovykloje gali nugalėti tokias baimes, kaip scenos ar teisiog priešingos lyties atstovo pakalbinimo. Jie skatinami būti tolerantiškais, draugiškais, supratingais ir jiems puikiai parodoma, kad norint linksmai praleisti laiką tikrai nereikia kvaišalų. Vadovai rodydami tinkama pavyzdį skatina dalyvius būti lyderiais visur ir visada bei tobulėti įvairiose srityse.

SG koordinatorė Gintarė