(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-28

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

2015 m. DPJC jubiliejiniai!

DPJC istorijos apžvalga. VII dalis.

2001 m. Svarbiausi įvykiai:
–DPJC savanoriai pradėjo dalyvauti tarptautiniuose projektuose: „Saulė virš Baltijos jūros“ (Lenkija – Švedija), „Ziarno“ (Lenkija).
–DPJC darbuotojai vedė mokymus IV Pietų Amerikos Lietuvių jaunimo suvažiavime Brazilijoje.
–Įkuriamas Vaikų klubas „Sraigė“ 7-10 metų vaikams iš Žvejybos uosto rajono (2000 – 2004), koordinatorė prof. dr. Ilona Jonutytė Klanienė.
–Pradėta veikla Europos savanorių tarnybos (EST) programoje, koordinatorė Gintarė Krivickaitė.

Savanorių žinutės (tekstas originalus, kalba netaisyta):

Sveiki! Šiandien, o ypač dabar, kai yra lygiai 16 val. vakaro, čia taip ramu, tik girdisi, kaip tiksi laikrodis ir mano širdutė... Tai va tiek, iki, nes skubu pabėgt nebaigęs budėjimo. Hmm, gal niekas manęs nepasiges, nes atrodo visi nuėjo miegoti. Čiau.
P.S. džiaukitės gyvenimu, griebkite likimą už ragų, nepraraskite vilties ir tikėjimo rytdiena. 2001-02-08, Remigijus iš JL.

***
Šypsokitės nes tik su šypsena jūs gyvenate ilgiau! Rasa, 2001 04 10.

***
Tai va, čia aš ta pati maža mergytė iš SG... Būsiu drąsi, nes taip reikia. Agnytė iš SG, 2001-04-13.

***
Sveiki, sveiki, eteryje vėl Asta! Ir kaip jums sekasi? Ar daug kiaušinių suvalgėt per Velykas? Štai ir baigėm mokyklinukų atostogas. Ir vėl tas pats: suolai, lenta, kreida... nuobodu. Beje čia šiandien velniškai šalta. Brrr... Nosis šala ! Mintys nelenda, tad daugiau ir neberašysiu. Juokitės, juokitės ir dar kartą juokitės ! Čiau bambino ir susitiksim agurkų slovikėlį. Asta iš SG, 2001-04-17.

***
Labušiukas, čia aš ta pati maža mergytė iš SG, taip, taip čia Agnė iš SG... Sako, kad tik pats žmogus gali padaryti savo gyvenimą bent šiek tiek geresnį, tad pirmyn. Nesėdėkite sudėję rankų, o veikite. Nusišypsokite sau, tada ir jus apdovanos plačia šypsena... Apsidairysiu. Aplink pilna stebuklų, bet tik tiems, kas juos nori matyti. 2001-04-23.

***
Žinau, kad greit kalėdos, bet senis šaltis vis neįeina į mano širdį. Aš jam nenoriu atidaryti durų, tačiau šiandien išdrįsau jas praverti, kadangi šiandien NP švenčia Kalėdas... Jurgiuks, 2001-12-18