(846)360411



info@dpjc.lt

2024-04-18

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Rekolekcijos vienuolyne

Prieš metus vykome į rekolekcijas Kretingos Švč. Mergelės Marijos, Nepaliaujamos Krikščioniškos pagalbos, šv. Pranciškaus seserų vienuolyne. Sesių svetimgumas ir rūpestingumas taip sužavėjo, kad šiais metais nutarta nekeisti vietos ir vėl vykti į Kretingą. 2014 m. buvo paskelbti Šeimos metais, todėl tėvas Piotr Strocen OFMC vedė katechezes apie šeimos vertybes, dažniausiai iškylančias problemas, svarbą kiekvienam iš mūsų. Savanoriams labiausiai įsiminė pokalbis apie santuoką, jos reikšmę. T. Piotras teigė, kad jauni žmonės „susimetę“ kartu gyventi, greitai ir lengvai gali vienas kitą „išmesti“, susirašę – išrašyti, o santuoka
sudaryta bažnyčioje yra visam gyvenimui ir negali būti nutraukiama. Santuokos sakramentas, kurį suteikia tik bažnyčia, tai Dievo ir liudytojų akivaizdoje vyro ir moters duota priesaika visą gyvenimą vienas kitą mylėti, gerbti, susilaukti vaikų bei juos krikščioniškai ugdyti.

Dalyviai dėkingi svetingoms šeimininkėms - s. s. Editai ir Teresei, t. Piotrui už rekolekcijų vedimą ir vadovei Danguolei už pakvietimą dalyvauti.