(846)360411



info@dpjc.lt

2024-04-29

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

2023 M. METINĖ VEIKLOS IR FINANSINĖ ATASKAITA

I. BENDRA INFORMACIJA
Labdaros ir paramos fondas Dvasinės pagalbos jaunimui centras (toliau – DPJC) – tai savanoriška, nepolitinė, nevyriausybinė organizacija įkurta 1994 m. VĮ Registrų centre įregistruota 1995 m. kovo 19 d., įmonės kodas 293115080, buveinė Darželio g. 11-58, Klaipėda.

DPJC misija. Vadovaujantis krikščioniškais principais ir savanorystės idėja, ugdyti jaunuomenės socialines kompetencijas, skatinti visuomeniškumą, pilietiškumą ir sąmoningumą kaip esmines asmenybės savybes.

DPJC vizija. Novatoriška, puoselėjanti savanorystės idėją, atvira visuomenei nevyriausybinė Klaipėdos regiono organizacija, turinti savo švietėjiškos veiklos modelius - bendravimo, integracijos, skatinančius įvairaus amžiaus bendruomenės narių socialinę kompetenciją ir aktyviai juos propaguojanti Lietuvoje.

DPJC sudėtis:
Dalininkai. Dalininkų skaičius praėjusių metų pabaigoje (2022.12.31) – 1 fizinis asmuo– kun. Algis Baniulis SJ, finansinių metų pabaigoje (2023.12.31) – 1 fizinis asmuo – kun. Algis Baniulis SJ.
Valdybos nariai. Valdybos narių skaičius praėjusių metų pabaigoje (2022.12.31) – 4 fiziniai asmenys – prof. Ilona Klanienė, Inga Kurlavičienė, Violeta Bružienė, Vita Kilišauskaitė, finansinių metų pabaigoje (2023.12.31) – 4 fiziniai asmenys.
Patariamosios valdybos nariai. dr. Donatas Lengvinas, Danguolė Leonora Misiukonienė, Vytautas Rašinskas.
Darbuotojai. DPJC dirbo 7 etatiniai darbuotojai, iš jų administracijoje – 3 (vadovas, buhalterė, valytoja), Vaikų dienos centre – 4 (socialinė darbuotoja-koordinatorė, individualios priežiūros specialistė, užimtumo specialistė, psichologė). 7 darbuotojai dirbo projekte „KOPA“, iš jų 6 – dirbantys DPJC, 1 – nedirbantys DPJC.
2023 metų vidutinis DPJC darbuotojų skaičius – 9.
Savanoriai. 2023 metais DPJC pagal savanoriško darbo sutartį dirbo 33 savanoriai ir savanoriškai veiklai paskyrė 1419 valandų.

DPJC veikiančios programos:

Vaikų dienos centras „Sraigė“ (toliau – VDC). Tikslas – vykdyti vaikų, augančių krizę patiriančių šeimose, socializaciją, ypatingą dėmesį skiriant vaikų kasdienių įgūdžių ugdymui, smurto ir psichologinių krizių prevencijai bei intervencijai, atkreipiant dėmesį į vertybių sistemos formavimą, įvairių gebėjimų ugdymą ir dvasinės sveikatos stiprinimą. VDC „Sraigė“ teikiamos vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugos (paslaugų pirkimo sutartis su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija).

Big Brothers Big Sisters (toliau – BBBS). Tikslas – teikti emocinę paramą pagal BBBS prevencinę
mentorystės programą 7- 17 metų vaikams išgyvenantiems įvairias krizes. Jos esmė – savanoriškas vieno suaugusio, Didžiojo Draugo, bendravimas su vienu Mažuoju Draugu (7 – 17 metų vaiku). Vaikas, vienas iš tėvų/globėjų ir savanoris pasirašo draugystės sutartį, kuri trunka metus. Tokia sutartimi vaikas ir savanoris susitaria susitikti vieną kartą per savaitę ir praleisti kartu ne mažiau dviejų valandų.

K.A.R.T.U. – kokybiškai, aktyviai, rūpestingai, tiesiogiai, užtikrintai“ (2023-2025) (toliau – K.A.R.T.U.) – darbo gatvėje programa, kurios metu nauja jaunimo darbuotojų komanda lankysis jaunų žmonių susibūrimo vietose (prekybos centruose, žaidimų aikštelėse, parkuose ir t.t.), sieks užmegzti ilgalaikiu pasitikėjimu grįstą santykį su jaunais žmonėmis bei atsižvelgiant į jų poreikius ir patiriamus sunkumus teiks pagalbą.

II. VAIKŲ DIENOS SOCIALINĖS PRIEŽIŪROS PASLAUGA 2023 METAIS
2.1. PASLAUGŲ TEIKĖJAI. Vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugas teikė DPJC dirbantys: socialinė pedagogė, socialinė darbuotoja-koordinatorė, psichologė, užimtumo specialistė, individualios priežiūros specialistė. VDC darbuotojai šiais metais tobulino profesines kompetencijas ir tam skyrė 226,5 ak. valandų.
2.2. PASLAUGŲ GAVĖJAI. Vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugos buvo suteiktos 33 vaikams, iš kurių: 23 vaikams iš krizę patiriančių šeimų ir 10 vaikų, kuriems paslaugos teikiamos remiantis tvarkos aprašo 9 punktu. Per 2023 metus suteiktos paslaugos – 4 naujiems vaikams ir 8 vaikams nutrauktos paslaugos.
2.3. SUTEIKTOS PASLAUGOS:
2.3.1. Informavimas. Ši paslauga buvo teikiama visiems suinteresuotiems DPJC VDC paslaugomis kontaktiniu ir nekontaktiniu būdu, t.y. atvykstant pokalbiui bei informuojant telefonu ar elektroniniu paštu. VDC lankančių vaikų tėvai nuolat informuojami apie tėvų susirinkimus, vykstančius renginius, pastebėjimus ir pokyčius vaiko elgesyje.
2.3.2. Konsultavimas. Šias paslaugas teikė: socialinis pedagogas, socialinis darbuotojas, individualios priežiūros specialistė, psichologė. Konsultacijos vaikams vyko kontaktiniu būdu pagal poreikį, pastebėjus tam tikrus sunkumus ar kylančias problemas. Konsultacijos tėvams vyko individualiai atvykus į pokalbį ar telefonu pagal poreikį, pastebėjus tam tikrus sunkumus, problemas arba besikreipiant tėvams/ vaiko teisėtiems atstovams jų iniciatyva bei grupėje, aptariant bendrus VDC darbuotojams aktualius klausimus.
2.3.3. Tarpininkavimas ir atstovavimas. Sprendžiant problemas buvo tarpininkaujama tarp vaiko ir jo šeimos narių, tarp vaiko tėvų/teisėtų atstovų ir švietimo įstaigų ir sveikatos priežiūros įstaigų.
2.3.4. Bendradarbiavimas. Sprendžiant vaiko gerovės klausimus buvo bendradarbiaujama su BĮ Klaipėdos m. šeimos ir vaiko gerovės centro soc. darbuotojais, atvejo vadybininkais, Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais, švietimo įstaigų socialiniais pedagogais ir klasių auklėtojais, Klaipėdos m. policijos komisariatu.
2.3.5. Maitinimas. Vaikai kasdien gavo maitinimą: priešpiečiai ir pietūs (karštas patiekalas ir sriuba).
2.3.6. Kasdienių gyvenimo įgūdžių ugdymas ir palaikymas. Vaikų kasdieniai įgūdžiai buvo ugdomi kasdieninėje savitvarkos ir tikslinėse veiklose. Kasdienės savitvarkos veiklos: stalo dengimas, maisto išdalinimas, indų plovimas, daiktų sudėjimas į vietą, tvarkos palaikymas, rūbų ir avalynės priežiūra, rankų plovimas, mandagus elgesys ir bendravimas. Organizuojami ir
tiksliniai užsiėmimai: kulinariniai (mokoma gaminti: skaityti receptus, sverti produktus, naudotis buities prietaisais), savitvarkos (mokoma prižiūrėti savo aprangą, skalbti) asmeninės higienos (mokoma prižiūrėti plaukus, nagus, odą, skatinamas reguliarus prausimasis po dušu ir kt.), socialinių gebėjimų ugdymo (ugdomas gebėjimas pažinti save ir kitus, pažinti emocijas, spręsti konfliktus, megzti ryšį, dirbti komandoje ir individualiai ir kt.), saugaus elgesio (ugdomas saugus elgesys gatvėje, prie vandens telkinių vasaros ir žiemos sezono metu ir kt.).
2.3.7. Darbinių įgūdžių ugdymas. Vaikų darbiniai įgūdžiai ugdomi kasdieninėje savitvarkos ir tikslinėse veiklose: rankdarbių, gėlių priežiūros, patalpų, aplinkos tvarkymo ir kt.
2.3.8. Sociokultūrinių paslaugų teikimas. Pagalba pamokų ruošoje. Mokslų metų laikotarpiu kiekvieną dieną nuo 14:00 iki 15:30 val. dėmesys skiriamas pamokų ruošai. Pastebėtos problemos: vaikų motyvacijos, dėmesio koncentracijos stoka, negebėjimas atlikti pamokų ruošos be individualios pagalbos. Daugelio vaikų mokymosi rezultatai yra žemi, todėl reikalingas ypatingas dėmesys. Užimtumo, renginių, išvykų organizavimas. Laisvalaikio užimtumas organizuojamas atsižvelgiant į labiausiai pasiteisinusias veiklas, taip pat įtraukiama naujų, anksčiau nebandytų. Pavasarį vyko floristikos, rudenį – keramikos, pavasarį ir rudenį – dailės ir smėlio terapijos užsiėmimai vaikams.

Sociokultūrinės paslaugos šeimoms. Suorganizuotos išvykos į Šiaulius, Kryžių kalną, Šiluvą, Kelmės krašto muziejų, žygį baidarėmis stiprino šeimos narių bendrystę ir skatino turiningą laisvalaikio su šeima praleidimą.

Psichologinė pagalba. Vaikai ir jų tėvai buvo konsultuojami antradieniais ir ketvirtadieniais atsižvelgiant į poreikį, vaikų ir tėvų emocinę ir psichologinę sveikatą.

2023 m. vyko šios veiklos:
Sausio mėn. vyko Trijų Karalių šventė – nupuošta Šv. Kalėdų eglutė, vaikai užsirašė tikslus ir troškimus ateinantiems metams, atnaujintas gimtadienių kalendorius. Prisimenant Sausio 13-osios įvykius žiūrėtas ir analizuotas filmas „Emilija iš laisvės alėjos“. Organizuoti psichologiniai individualūs ir grupiniai užsiėmimai, kulinariniai užsiėmimai, darbinės veiklos, žaidimų turnyrai.
Vaikai lankėsi Klaipėdos miesto sveikatos biuro sensoriniame kambaryje.
Vasario mėn. buvo minimos Lietuvos valstybės atkūrimo ir Šv. Valentino dienos. Šį mėnesį ypatingas dėmesys skirtas psichologinei-emocinei sveikatai – vaikai mokėsi streso ir nerimo įveikimo metodų, atsipalaidavimo ir relaksacijos metodai išbandyti sensoriniame kambaryje. Veiklą ir patriotiškumo svarbą ir naudą vaikams pristatė Šaulių Sąjungos savanoriai.
Kovo mėn. buvo minima Lietuvos vardo diena, Kovo 11-oji – vaikai piešė piešinius meno festivaliui “Didžioji skalbykla“ tema – Mano namai – Tavo. Piešiniai buvo demonstruojami Tiltų kiemelyje. Žemės dienos proga vyko floristikos užsiėmimas – buvo sodinami narcizai ir hiacintai. Savanorės organizavo higienos užsiėmimą, taip pat vyko kulinariniai, kūrybiniai užsiėmimai, skatintas fizinis aktyvumas, ugdomi kasdieniai įgūdžiai. Šventėme tarptautinę laimės dieną.
Balandžio mėn. – minimos Šv. Velykos – vaikai margino kiaušinius įvairiomis technikomis, vyko „Margučių ridenimo varžybos“. Apie Šv. Velykų prasmę ir tradicijas pasakojo Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos br. Jaroslav. Šį mėnesį vyko floristikos, finansinio raštingumo, dailės savianalizės terapijos užsiėmimai. Vaikai lankėsi Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, kino teatre.
Gegužės mėn. minėtos: šeimos diena, vykome į Šv. Brunono Kverfurtiečio parapiją, kur br. Jaroslavas papasakojo apie šeimos reikšmę, vertybes, Šv. Florijono diena, tarptautinė Europos Sąjungos diena. Buvo ugdomi vaikų darbiniai įgūdžiai – sodintos gėles gėlynuose, tvarkyta ir puoselėta aplinka. Praktiką atliekantys studentai vaikams pristatė įvairias profesijas: masažisto,
sporto trenerio, ugniagesio-gelbėtojo, tiflopedagogo, Kulinarinius įgūdžius vaikai lavino kepdami picą ir pyragą, fiziniam aktyvumui ugdyti organizuotos kvadrato varžybos. Bendruomeniškumui ir tolerancijai ugdyti buvo aplankyti MTKB Carito senjorai. Pirmosios pagalbos pagrindų vaikus mokė Raudonojo kryžiaus savanoriai. Emocinę psichologinę vaikų sveikatą stiprino VDC psichologė ir dailės savianalizės terapeutė.
Birželio mėn. Karklėje kartu su LPF „Dienvidis“ ir „Motion Academy“ minėta Vaikų gynimo diena – vyko varžybos. Šiltuoju laikotarpiu vaikams organizuotos veiklos prie jūros, parkuose, miesto žaidimo aikštelėse, pramogauta „Minimelts“ pramogų parke. Finansinį raštingumą vaikai didino „Swedbank“ finansų laboratorijoje. Fizinį aktyvumą didinome paspirtukų varžybose, žaisdami aktyvius žaidimus lauke.
Liepos mėn. vyko mėgstamiausias vaikų metų nuotykis – 5 dienų vaikų vasaros stovykla „Draugystės korys3“. Stovyklos tikslas – turiningas laiko praleidimas per atostogas, todėl organizuotos įvairios aktyvios, prevencinės, pramoginės veiklos, kultūrinės veiklos. Taip pat vaikai dalyvavo išvykose prie jūros, į Klaipėdos senamiestį, parkus, dalyvavo vandenlenčių sporto užsiėmimuose. Vyko šeimų išvyka su baidarėmis, kurios metu tėvai su vaikais kūrė stipresnius tarpusavio santykius.
Rugpjūčio mėn. vaikai psichologinę sveikatą stiprino terapiniuose-meniniuose užsiėmimuose, psichologo užsiėmimuose. Fizinę sveikatą stiprino dalyvaudami vandenlenčių sporto užsiėmimuose, aktyviai leisdami laisvalaikį lauke. Vyko šeimų išvyka į Šiaulius – aplankytos šokolado fabriko „Rūta“, vaistinės „Valerijonas“ edukacijos. Kelionę vainikavo apsilankymas Kryžių kalne – laikas skirtas apmąstyti svarbiausias šeimos vertybes.
Rugsėjo mėn. buvo minima Rugsėjo 1-osios šventė. Prasidėjus mokslo metams daug dėmesio skiriama pamokų ruošai, vyko sportiniai, kūrybiniai, kulinariniai, dailės terapijos užsiėmimai. Šeimų tarpusavio ryšys stiprintas išvyka į Šiluvos atlaidus. Šeimos dalyvavo Šv. mišiose, o po jų dalyvavo Kelmės krašto muziejaus edukacijoje, kurioje šeimos pynė savo šeimos vytines juostas, žaidė senovinius lietuvių liaudies žaidimus.
Spalio mėn. vyko Maisto banko akcija, kurioje savanoriavo VDC lankantys paaugliai. Vaikai dalyvavo keramikos, sporto užsiėmimuose. Kasdienius įgūdžius vaikai lavino siūdami, gamindami maistą, palaikydami asmeninę higieną ir savitvarką. Vyko prevenciniai užsiėmimai patyčių tema, mėnesio gale kalbėta apie Vėlinių ir Visų šventųjų dienos prasmę ir papročius.
Lapkričio mėn. minėta Pyragų diena. Vyko užsiėmimas „Svajonių žemėlapis“, ruoštasi didžiausioms metų šventėms –  siūtos kojinės, rašyti laiškai Kalėdų seneliui. Pradėtos gaminti Kalėdinės dekoracijos, snaigės, eglutės žaisliukai ir advento vainikas. Vyko keramikos, sportiniai, kulinariniai užsiėmimai, psichologinės grupelės.
Gruodžio mėn. dėmesys skirtas patalpų puošimui: karpyti rankdarbiai, daromos dekoracijos: snaigės, eglutės žaisliukai, puošiama eglutė. Aptartas saugus elgesys žiemą. Vyko išvyka į Veiviržėnus. Prieš Šv. Kalėdas vaikai kepė imbierinius sausainius, mokėsi dekoruoti ir pakuoti bei dovanoti kitiems dienos centrų vaikams ir rėmėjams. Prisimenant Šv. Kalėdų prasmę, tradicijas ir vertybes, meilės artimajam ir dalijimosi gerumu svarbą vyko šventinė arbatėlė. Gruodžio 22 d. vyko Šv. Kalėdų šventė, per kurią juos aplankė Kalėdų senelis ir linksmieji elfai, vaikai vaišinosi skanėstais, dalyvavo šventinėje fotosesijoje. Siekiant išsiaiškinti veiklų svarbą vaikams buvo atlikta vaikų anketinė apklausa. Paaiškėjo, jog vaikai pirmenybę teikia kūrybinėms, sportinėms, išvykstamosioms, edukacinėms veikloms.

2.5. MOTYVACINĖ SISTEMA VAIKAMS. VDC veikė motyvacinė sistema vaikams – skatinamas teigiamas vaikų elgesys, pagarbus bendravimas, pamokų ruoša, aktyvus įsitraukimas į veiklas. Vaikai rinko taškus, kuriuos galėjo iškeisti į norimus daiktus. Tokia motyvacinė sistema skatina koreguoti netinkamą elgesį ir mokytis finansinio raštingumo.
2.6. SAVANORIAI IR PRAKTIKANTAI. VDC dirbo 6 savanoriai, paskyrę savanoriškai veiklai 589 val. Stebimąją, pažintinę ir baigiamąją praktiką atliko 56 studentai, iš jų 50 – Klaipėdos universiteto, 3 – Klaipėdos valstybinės kolegijos, 1 – Vytauto Didžiojo universiteto, 1 – Lietuvos verslo kolegijos, 1 – Vilniaus kolegijos.

III. BBBS VEIKLA 2023 METAIS
3.1.PROGRAMOS DARBUOTOJAI. BBBS savanoriškais pagrindais dirbo koordinatorė ir psichologė.
3.2. PROGRAMOS DALYVIAI: 30 savanorių-mentorių, 25 emocinių ir elgesio sutrikimų turintys vaikai.
3.3. 2023 METŲ VEIKLOS:
- individualus savanorių darbas su vaikais ir paaugliais;
- savanorių stiprinimas ir motyvavimas (bendros edukacinės išvykos ir užsiėmimai, kuriuose programos dalyviai stiprino tarpusavio ryšį, geriau vienas kitą pažino, kūrė pozityvius patyrimus per įvairias veiklas ir bendravimą);
3.4. INDIVIDUALUS SAVANORIŲ DARBAS SU VAIKAIS IR PAAUGLIAIS. Savanoriai individualiam darbui su vaikais skyrė 830 valandų.
3.5. SAVANORIŲ STIPRINIMAS IR MOTYVAVIMAS. Savanoriai stiprinami ir motyvuojami įtraukiant į įvairias bendras veiklas, renginius, išvykas, kvalifikacijos kėlimo mokymus. Skatinamos savanorių ir vaikų išvykos, kurių metu stiprėja ryšys ir bendrystė.

2023 m. vykusios savanorių stiprinimo ir motyvavimo veiklos:

 3.6. PROGRAMOS REZULTATAI: buvo sudarytos 6 naujos draugystės, pratęstos – 7, nutraukta - 11 draugysčių.

IV. PROGRAMOS „K.A.R.T.U.“ VEIKLA 2023 METAIS
4.1. PROGRAMOS DARBUOTOJAI. „K.A.R.T.U.“ programoje (nuo 2023-06-01) dirbo dvi gatvės jaunimo darbuotojos.
4.2. PROGRAMOS DALYVIAI. Jauni žmonės ir jaunimo grupės, leidžiantys laiką gatvėje.
4.3. 2023 METŲ VEIKLOS: atlikta teritorijos analizė; atlikta jaunų žmonių žvalgyba; sudarytas darbo gatvėje lankymosi grafikas; socialinių tinklų sukūrimas, informacijos teikimas.
Tiesioginės darbo gatvėje su jaunimu veiklos: darbo gatvėje su jaunais žmonėmis ir jaunimo grupėmis organizavimas ir vykdymas; informacinių ir prevencinių veiklų bendradarbiaujant su bendruomenėmis ir partneriais vykdymas.
4.4.  PROGRAMOS REZULTATAI
4.4.1. Atlikta teritorijos analizė ir jaunų žmonių žvalgyba. Buvo apžvelgta 11 seniūnaitijų. Daugiausia jaunimo pastebėta Universiteto, Danės g. ir Baltikalnio seniūnaitijose. Mažiau – Luizės, Dviračių treko, Gimnazijos, Daukanto, Kuršių a., Senamiesčio, Bomelio Vitės ir Vitės seniūnaitijose.
4.4.2. Sudarytas darbo gatvėje lankymosi grafikas: antradieniais – Universiteto seniūnaitija, trečiadieniais – Danės g. seniūnaitija, ketvirtadieniais – Baltikalnio seniūnaitija. Likusios seniūnaitijos apžvelgiamos paskutinę mėnesio savaitę.
4.4.3. Sukurtos paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook – DPJC KARTU su jaunimu, Instagram – dpjc_kartu_su_jaunimu, Tik Tok - @dpjc_kartu_su_jaunimu,
4.4.4. Tiesioginės darbo gatvėje su jaunimu veiklos ir vykdytų veiklų rezultatai:

V. NAUJŲ SAVANORIŲ PRITRAUKIMAS
Ataskaitiniais metais buvo siekiama viešinti DPJC veiklas, didinti jų žinomumą, pritraukti naujų savanorių. Vyko šios veiklos:
Kovo 7 d. vyko „Studijų regata“, kurioje pristatytos savanorystės galimybės DPJC. Buvo bendrauta ne tik su pavieniais lankytojais, kurie domėjosi DPJC veikla, bet ir kontaktuota su aukštosiomis mokyklomis dėl bendradarbiavimo.
Kovo 16 d. straipsnis „Dvasinės pagalbos jaunimui centras: prie vaikų svajonių prisidėti gali kiekvienas“. Nuoroda: https://klaipedaassutavim.lt/naujienos/miestas/dvasines-pagalbos-jaunimui-centras-prie-vaiku-svajoniu-prisideti-gali-kiekvienas?fbclid=IwAR0SRisyk-fzAiu16hC-zS4WXLqpsy-S0BSudr23Gj57FqbWh1O6d1fNEs8.
Balandžio 14 d. prasidėjo BBBS savanorių parengiamieji kursai.
Liepos 14 d. Gerosios patirties pasidalijimas apie savanorių pritraukimą su Paramos vaikams centru. Apsikeista patirtimi, kaip sekasi pritraukti savanorius, motyvuoti juos.
Rugsėjo 23 d. BBBS Atvirų durų diena. Joje buvo kalbėta apie galimybę tapti Didžiuoju Draugu vaikui, kuriam šiuo metu reikalinga pagalba, reikalingus dokumentus.
Rugsėjis-spalis. BBBS savanorių pritraukimo kampanija. Sukurti maketai, kurie buvo skleidžiami internetinėje erdvėje.

VI. DPJC BENDRUOMENĖS STIPRINIMAS
Ataskaitiniu laikotarpiu DPJC bendruomenė stiprėjo šiuose renginiuose ir išvykose:
Vasario 21 d. įvyko DPJC sensorinio – relaksacinio kambario atidarymo šventė. Jos metu DPJC kartu su Klaipėdos Rotary klubu „Karalienė Luizė“ džiaugėsi įgyvendintu projektu, dalinosi kasdienybės sėkmėmis ir iššūkiais ir kūrė bendrystę.
Kovo 20 d. įvyko 28-ojo DPJC gimtadienio šventė. DPJC bendruomenė buvo kviečiama į šventinę kugelio popietę, po jos Šv. Juozapo darbininko bažnyčioje vyko bendra malda už DPJC bendruomenę.
Kovo 17-18 d. įvyko „Maisto banko" akcija. DPJC bendruomenė dalyvavo ir skyrė savo laiką dėl tų, kuriems reikia pagalbos. Dalyvavimas akcijoje stiprino darbuotojų ir savanorių tarpusavio ryšį.
Balandžio 7 d. Klaipėdos universiteto Auditorijų ir konferencijų salės komplekse „Aula Magna“, įvyko jubiliejinė X-oji mokinių mokslinė konferencija “Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“, kurią organizavo Klaipėdos universiteto SHMF fakulteto Pedagogikos katedra. Konferencija buvo skirta tolerancijos mokykloje, tolerancijos savo mokyklos bendruomenėse temoms gvildenti. DPJC – vienas iš konferencijos partnerių.
Gegužės 26 d. vyko konferencija „Kartu mes galime daugiau: verslo ir NVO bendrystė“. Konferencijoje gvildentos temos: Ką būtina žinoti NVO, kad sėkmingai gautų rėmimą ir ką verslai gali gauti mainais iš jų? Kaip užtikrinti abiem pusėms naudingą bendradarbiavimą? Kokiais kriterijais remiantis atsirinkti tiek tam, kam duoti, tiek tuos, iš kurių imti? Konferencijoje pranešimus pristatė 11 pranešėjų, vyko diskusija bendrystės klausimams gvildenti.
Liepos 21 d. vyko Klaipėdos Jūros šventės eisena. Jos metu DPJC darbuotojai, savanoriai ir jaunimas susibūrė tam, jog Klaipėdos miestui neštų žinią apie save, skatinta bendrystė, ryšio stiprinimas.
Lapkričio 15 d. vyko Šv. Mišios DPJC steigėjo, prelato E. Putrimo pirmosioms mirties metinėms paminėti, melsta Viešpaties palaimos DPJC bendruomenei – darbuotojams, savanoriams, klientams, po Šv. Mišių – įvyko prisiminimų vakaras.
Gruodžio 5-6 d. DPJC bendruomenė paminėjo Tarptautinę savanorių dieną. Šv. Mišių metu meldėmes už savanorius, jų tarnystę, šventę vainikavo spektaklis „Tėvuko Žaislai“ Klaipėdos dramos teatre.

VII. VYKDYTI PROJEKTAI
Ataskaitiniu laikotarpiu buvo vykdyta 10 projektų:
1. „Dienos socialinės priežiūros paslaugos VDC“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas – vaikų dienos socialinės priežiūros teikimas.
2. “Vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugos“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas – vaikų dienos socialinės priežiūros teikimas.
3. “Šeima – ramybės oazė”, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės  administracijos. Projekto tikslas – stiprinti šeimos tarpusavio santykius.
4. „Parodyk šeimai kelią, kuriuo ji turi eiti (Pat 22,6)“, finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projekto tikslas – teikti kompleksines paslaugas vaikui ir jo šeimos nariams padedant įveikti pandemijos pasekmes,
tapti savarankiška ir visuomenėje aktyvia šeima, puoselėjančia pagarbą, pagalbą vienas kitam, krikščioniškas vertybes.
5. „Draugystės korys - 3“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas – organizuoti krizę patiriančių šeimų ir nepilnų šeimų vaikų turiningą užimtumą atostogų metu, skatinant saviraišką neformalioje veikloje.
6. „Savanorystė – DPJC pradžia ir tąsa“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas –  stiprinti ilgalaikį ir kokybišką jaunų žmonių įsitraukimą į savanorišką veiklą DPJC.
7. „Matau tave – investicija į vaikus, tėvus ir mokytojus!”, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas – teikti emocinę paramą sunkumų patiriantiems vaikams ir ugdyti vaikų, tėvų ir specialistų dirbančių su vaikais atsakingą požiūrį į psichinę sveikatą vykdant švietimą psichinės sveikatos temomis Klaipėdos mieste.
8. “DPJC – man, tau ir kiekvienam!“, finansuojamas Lietuvių katalikų religinės šalpos. Projekto tikslas – suorganizuoti DPJC gimtadienio šventės renginius, vykdant sklaidą apie DPJC bei užtikrinti šiltas ir jaukias patalpas krizę patiriantiems vaikams šaltuoju metų sezonu.
9. “DPJC – gerumą sėjanti šeima“, finansuojamas Lietuvių katalikų religinės šalpos. Projektas skirtas – krizę patiriančių šeimų vaikams ir jų šeimos nariams, savanorių pritraukimui, paruošimui ir stiprinimui, DPJC žinomumui ir sklaidai didinti.
10. „K.A.R.T.U. – kokybiškai, aktyviai, rūpestingai, tiesiogiai, užtikrintai“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projekto tikslas – vykdyti tiesioginį socialinį darbą su gatvės jaunimu ir pasitelkiant reikalingus metodus mažinti socialinę atskirtį ir didinti galimybes visaverčiai dalyvauti visuomenės gyvenime.
10. „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ Nr. 07-007-P-0001. Projekto tikslas – padėti asmenims, šeimoms ir bendruomenėms išvengti galimų socialinių problemų ir socialinės rizikos atsiradimo, ugdant ir stiprinant asmenų gebėjimus savarankiškai spręsti socialines problemas ir palaikyti socialinius ryšius su visuomene. 2023-09-01 LPF „Dienvidis“ su DPJC sudarė Paslaugų teikimo sutartį, kuriame LPF „Dienvidis“ – Užsakovas, DPJC – Vykdytojas. 2023 m. rugsėjo – gruodžio mėn. projekte DPJC suteiktomis paslaugomis pasinaudojo 181 Klaipėdos miesto gyventojų, iš jų: 30 lankė individualias psichologo konsultacijas, 42 asmenys lankė psichologų organizuojamas grupes, 39 asmenys dalyvavo tėvystės įgūdžių ugdymo užsiėmimuose, 36 paaugliai ir 34 vaikai dalyvavo vaikų ir paauglių klubuose.

VIII. BENDRADARBIAVIMAS
Ataskaitiniu laikotarpiu bendradarbiauta su:
-    BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras,
-    Labdaros ir paramos fondas „Dienvidis“,
-    Labdaros ir paramos fondas „Vilties liepsna“,
-    Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“,
-    Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas,
-    Všį „Fizinio aktyvumo akademija“,
-    Lietuvos Caritas,
-    Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba,
-    Lietuvos Raudonasis kryžius,
-    Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro Atviros jaunimo erdvės,
-    Klaipėdos universitetas,
-    Klaipėdos valstybinė kolegija,
-    Klaipėdos licėjus,
-    Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras,
-    Klaipėdos bendruomenės pareigūnai,
-    Švietimo ir ugdymo įstaigos,
-    Šv. Brunono Kverfurtiečio parapija,
-    Šv. Juozapo Darbininko bažnyčia,
-    Placer.lt,
-    UAB Velum Maris,
-    UAB Espersen,
-    AB Klaipėdos baldai.

VII. RĖMĖJAI
-    Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija,
-    Klaipėdos miesto savivaldybė,
-    Lietuvos katalikų religinė šalpa,
-    Klaipėdos Rotary klubas „Karalienė Luizė“,
-    Digisimo,
-    AB Sostena Klaipėdos skyrius,
-    Marijos virtuvėlė,
-    UAB „Atvidėja“,
-    UAB Vakarų langai,
-    PC „AKROPOLIS“,
-    PRO Logistic Services,
-    UAB „Skonis ir kvapas“,
-    Eventon,
-    Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas,
-    Privatūs asmenys, skyrę 1,2 proc. DPJC veiklai savo pajamų mokesčio,
-    Fiziniai asmenys.

IX. PLANUOJAMI ATEITIES DARBAI
DPJC planuoja ir toliau aktyviai dirbti su vykdomomis programomis ir vykdyti veiklų tęstinumą pagal 2022 – 2024 strateginį veiklos planą. DPJC siekis: didinti paslaugų gavėjų Vaikų dienos centre skaičių, pritraukti naujų savanorių, vykdyti DPJC veiklų viešinimą ir sklaidą.


Ataskaitą parengė                   
Vadovė Kristina Rutienė