(846)360411



info@dpjc.lt

2024-04-27

Labdaros ir paramos fondo Dvasinės pagalbos jaunimui centras (toliau - DPJC) įgyvendina programą „K.A.R.T.U.“ – vadinamosios jaunimo darbuotojos išeina į populiariausias erdves, kur pramogauja paaugliai, mezga su jais ryšį, padeda prasmingai leisti laisvalaikį ir  spręsti kartu įvairiausias problemas. 

Tris kartus per savaitę vadinamosios gatvės jaunimo darbuotojos Edvina ir Inga lankosi įvairiose jaunuolių susibūrimo vietose – žaidimo aikštelėse, kiemuose, prekybos centruose ir pan. Čia susipažįsta su jaunimu, kartu leidžia laiką, kalbasi įvairiausiomis temomis. „Natūralu, kad jaunuoliams norisi atsiskirti nuo suaugusiųjų, leisti laisvalaikį ir bendrauti savarankiškai, ne pagal suaugusių suformuotas taisykles. Neretai kiemas, parkas, skveras ar gatvė tampa ta erdve, kur jaunimas gali sutikti savo bendraamžius ir būti be suaugusiųjų kontrolės“, – pastebėjo jaunimo darbuotoja Edvina.

Specialisčių teigimų, nuo birželio mėnesio jos susipažino su su beveik 200 jaunuolių. Buvo surengtas informacinis renginys, triukinių paspirtukų, futbolo, tinklinio varžybos, gvildenamos situacijos mokyklose, laisvalaikio, santykių temos, kalbėta apie patyčias, žalingus įpročius.

Ne teisti, o palaikyti

„Neretai galvojama, kad gatvėje laiką leidžiantis jaunimas ankščiau ar vėliau pradeda daryti nusikaltimus. Tačiau tai daugiau siejama su jaunų žmonių augimo procesu – noru išbandyti ribas, bet negebant pamatuoti pasekmes,“ – pastebėjimu dalinosi jaunimo darbuotoja Inga.

Jaunimo darbuotojos Edvina ir Inga skatina paauglius neišsigąsti jas sutikus gatvėje: „Kuriame lygiavertį, pasitikėjimu grįstą, pagarbų santykį su jaunais žmonėmis, kuris neįmanomas be jaunuolių laisvo apsisprendimo – jų noro. Jaunimo erdvėse ir teritorijose esame kaip svečiai, skatiname bendrauti, prasmingai leisti laiką, organizuojame veiklas, jeigu reikia, suteikiame reikalingų žinių ir pagalbą, kitaip sakant, kuriame santykį, kuriame mokomės vieni iš kitų".

Pagalba – ne tik institucinė

DPJC džiaugiasi, jog nuo birželio mėnesio vykdo darbo su jaunimu gatvėje programos „K.A.R.T.U.” įgyvendinimą šiaurinėje miesto dalyje.

 „Šios programos tikslas – identifikuoti jaunimo mėgstamas erdves ir teritorijas, pažinti Klaipėdos jaunimą, kurti ryšį, nes tik pažindami ir užmezgę kontaktą su jaunimu – galėsime padėti, kai jiems to reikės, taip pat užkirsti kelią nesėkmėms ir nelaimėms,“ – kalbėjo DPJC vadovė Kristina Rutienė. Ji tikina, jog jauni žmonės ne visada yra drąsūs kalbėti apie savo emocijas, patirtas mokykloje, šeimoje, bendraujant su bendraamžiais, toks pat nedrąsūs ir kreiptis pagalbos į įstaigas pas tam tikrus specialistus,
tad gatvės jaunimo darbuotojų darbas – puiki terpė suteikti reikalingų žinių, motyvuoti, skatinti jaunimą ir užimti juos prasminga veikla.

https://www.15min.lt/.../i-klaipedos-gatves-iseina...

https://www.facebook.com/DPJCLPF

Labdaros ir paramos fondo „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“ įgyvendina programą „K.A.R.T.U.“ – vadinamosios jaunimo darbuotojos išeina į populiariausias erdves, kur pramogauja paaugliai, mezga su jais ryšį, padeda prasmingai leisti laisvalaikį ir spręsti kartu įvairiausias problemas.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/seima/i-klaipedos-gatves-iseina-jaunimo-darbuotojos-ka-jos-veikia-1026-2160338?fbclid=IwAR0zkTSINVokDJ5EHL0tbryBpJ73fjTcYIlgJiSAypPYlpivMNUetUhOxOA&utm_medium=copied